Mamaliga in straturi

de Rocsi in Porc, 11 Feb 2014 | 39741 vizualizari

 

O mancare traditionala ce are un mare succes atat la cei ai casei cat si la musafiri, garantez ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 700 ml apa
  • sare
  • malai
  • Pentru straturi:
  • 12 bucatele carnati din untura
  • 300 gr branza de oi
  • 3 oua
  • 50 gr cascaval
  • 1 cub unt
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Prima data pregatim mamaliga:

Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale.

Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem un strat de mamaliga si il nivelam, apoi jumatate din branza si jumatate din carnati. Venim iar cu un strat de mamaliga, iar branza si restul de carnati. Peste radem cascavalul, apoi spargem 3 oua, dar incercam sa le punem in colturi diferite sa nu se uneasca.


Presaram putina sare peste oua si introducem vasul in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Cand ouale sunt patrunse si deasupra este prinsa o usoara crusta scoatem vasul din cuptor.

Servim cald si bineinteles cu un paharel de vin alaturi ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]