Mamaliga in straturi

de Rahela Velicu in Porc, 27 Mar 2017 | 5620 vizualizari

 

Cat poate fi de gustoasa mancarea asta! Pentru o cina, este ideala!

 

INGREDIENTE

  • 4 carnati semiafumati
  • 200 g carne de porc
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • malai
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc.

Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care incepem sa amestecam energic cu un tel. Sa nu ramana cocoloase. Si mamaliga o lasam mai moale, nu o facem foarte vartoasa.

Punem jumatate din mamaliga fierbinte intr-un vas de yena, nivelam cu lingura, adaugam branza rasa si jumatate din carne si carnati prajiti.

Mai adaugam un praf de sare si punem cealalta jumatate de mamaliga. Nivelam din nou, adaugam cascavalul ras, spargem 3 oua pe care le punem mai la departare unul de altul si mai adaugam carne si carnati prajiti.

Dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand incepe sa prinda o crusta deasupra.

 

TIPS-URI

1

Daca servim cu smantana, este o minunatie!

2

Se poate folosi orice tip de carne, pe pui, de porc, carnati...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]