Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 28 Noi 2016 | 4604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame branza Camembert
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1/2 cana de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura muguri de pin
  • 100 ml otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • frunze de cimbru
  • seminte de rodie
  • sare
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o tava mica, unsa cu ulei si se lasa la racit cateva ore, in frigider (maxim 3 zile).

Se asaza faina intr-o farfurie. 

Se incalzeste uleiul pentru prajit intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. 

Se taie mamaliga in 9 cuburi care se dau prin faina si se prajesc 3-4 minute pe parte, pana devin crocante si aurii. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Varza de Bruxelles se spala si se taie in jumatati, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare spre mediu, 8-10 minute, pana devine aurie. Se reduce focul la mediu spre mic, se adauga otetul balsamic, sare, piper si mierea si se gateste pana cand devine lucioasa.

Se serveste mamaliga cu varza de Bruxelles, frunze de cimbru si seminte de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]