Daca doriti o mancarea clasica care sa va aduca aminte de copilarie, va propun mamaliguta cu branza si smantana. Ce-i drept se face usor si cred ca nimeni nu poate da gres cu asta. Asta am pregatit pentru pranz :)
Pentru mamaliguta am pus apa la fiert cu un praf de sare, iar cand apa a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat malaiul in ploaie. Am mai intors mamaliga cu o lingura de lemn pentru a omogeniza malaiul si a evita formarea cocoloaselor. Eu am ales sa fac mamaliga sa fie un pic mai tare.
Cand mamaliguta a fost gata, doar am rasturnat vasul pe o farfurie intinsa. Am taiat cateva felii de cas – cine doreste poate folosi un alt tip de branza, eu am ales casul fiindca nu mai mancasem demulticel – si fiecare felie de cas am pozitionat-o sub mamaliga fierbinte.
Am lasat cateva minute pentru ca branza sa se inmoaie de la caldura din mamaliga.
Noi am servit alaturi de cartofi prajiti cu oua ochiuri si smantana. Despre cartofii si ouale prajite nu pot spune ca sunt cea mai sanatoasa sau cea mai slab calorica mancare, insa o data la nu stiu cat timp cred ca mai putem sa ne facem si de cap ca doar oameni suntem cu totii :)