Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2019 | 3066 vizualizari

 

Am simțit nevoia să ies puțin din rețeta clasică și, inspirată din rețetele lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a rezultat o gustoasă mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok.

 

INGREDIENTE

  • 1500 ml apă
  • 500 g mălai extra
  • 1 linguriță sare
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 75 g parmezan ras
  • 20 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok:

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat.

Adică ustensile și ingrediente.

Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat.

Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm.

Dăm parmezanul pe răzătoare și tăiem cubulețul de unt.

Punem wokul cu apă, la foc mediu, iar la primul clocot, adăugăm sarea și o mână de mălai. Amestecăm intens cu o spatulă sau tel siliconic, micșorăm intensitatea focului și așteptăm din nou atingă punctul de fierbere. Adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând continuu pentru omogenizare. Apoi, acoperim wokul cu capacul și lăsăm mămăliguța să fiarbă la foc încet, pentru aproximativ 15-20 de minute. Mai trecem pe la ea din când în când și o mai amestecăm cu o spatulă de lemn sau silicon. Telul l-am folosit doar până am pus tot mălaiul, pentru a nu se crea cocoloașe. După acest interval, gustăm mămăliguța, iar dacă este preparată adăugăm untul. Amestecăm intens, până acesta se topește și se încorporează în mămăliguță. Adăugăm și parmezanul ras, amestecat cu frunze de busuioc, rupte mărunt. Mai lăsăm mămăliguța 5 minute pe foc, pentru ca busuiocul să-si degaje aroma, amestecând-o ușor. Apoi, cu o lingură umezită în apă rece, o strângem ușor de pe margini spre interior, pentru a o putea răsturna pe platou. Bunica îmi spunea că mămăliuța este fiartă atunci când începe să se desprindă singură de pe făcăleț, sau spatula cu care amestecăm, Dar pe vremea aceea foloseam mălai brut și fierbea foarte greu. Este tare gustoasa, mai ales cu ciulama de pui cu ciuperci și cu brânză sărată, cârnați de casă și ceapă roșie, cum am servit-o noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (18)

Panacris 1

22.04.2019, 13:07

Interesantă ideea!

elucubratiiculinare 1

22.04.2019, 14:53

super idee

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 15:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga