Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin

de ionix in Pui, 28 Mar 2010 | 5954 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • Circa 1kg si ½ de ceapa
  • 1 pui fara spate (2 pulpe+2aripioare+piept)
  • ½ capatana de usuroi mare
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • Sare, piper
  • 2-3 Foi de dafin
  • ¼ lingurita cu busuioc

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin:

 

Intr-o cratita se pun la incins doua linguri cu apa.

Ceapa o curatam, spalam, taiem julien si o punem in apa clocotita amestecand intruna.

Puiul il spalam, cuatam de piele, transam si-l punem peste ceapa.

Lasam sa se caleasca un pic si adaugam 3-4 catei de usturoi taiati feliute.

Adaugam putina apa calda, punem un capac pe cratita si lasam la inabusit 10-15 min.

Dupa ce carnea a inceput sa-si schimbe culoarea adaugam vinul, punem capacul la loc si lasam sa fiarba bine circa 20 de min.

Dupa 20 de min adaugam pasta de tomate dizolvata in apa calda, apa suficienta cat sa acopere la limita carnea.

Punem pasta de tomate, sare, piper, busuiocul si foile de dafin.

De data asta nu mai punem capacul si lasam sa fiarba la foc mediu pana scade un pic.

Spre final adaugam restul de usturoi si mai lasa 5-10 min.

Se serveste cu o mamaliguta calda.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rivka 1

09.04.2010, 09:47

azi o fac iar pentru maine!

ionix 1

09.04.2010, 10:09

sa-nteleg ca sotul este fan ... si mie-mi place ceapa facuta asa cu mamaliguta sa postezi

Oana 1

09.04.2010, 13:29

Tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui aromate, cu gutui si sos de vin