Mancare de ciuperci

de UrsanMihaela in Mancaruri de post, 8 Iun 2018 | 4066 vizualizari

 

Imi plac mult ciupercile. Azi va prezint o simpla mancarica, care este foarte gustoasa. Poate fi pregatita si in zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1-2 buc ceapa galbena
  • 1/2 buc radacina de patrunjel
  • 1/2 buc radacina de pastranac
  • 2-3 buc morcov
  • 1 buc telina mica
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 ml ulei vegetal
  • 1 buc legatura verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci:

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.
Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.  Se pune sarea.

Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.

TIPS-URI

1

Daca ciupercile isi lasa suficienta apa, atunci nu mai trebuie adaugata acea cescuta de apa.

2

Se poate servi cu usturoi.

3

Se poate servi cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci