Mancare de conopida cu pui si smantana

de Oana in Pui, 11 Oct 2009 | 38478 vizualizari

 

O mancarica de sezon, foarte rapid de preparat si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 2 cani suc de rosii
  • 500 g conopida
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • marar si patrunjel tocat (3 linguri, sau dupa plac)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida cu pui si smantana:

Ciocanelele de pui se spala si se dau intr-un clocot sa iasa spuma, apoi se limpezesc bine cu apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala, se taie in patru, apoi julien. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga carnea, ceapa si ardeiul, impreuna cu o cescuta cu apa si se lasa 5 minute la innabusit. Se condimenteaza dupa gust. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba cu capac 15 minute, la foc mediu.

Intre timp se desface conopida in buchetele, se spala sub jet de apa rece si se pune la fiert in apa clocotita cu sare pana se inmoaie putin.

Se muta apoi cu grija conopida in craticioara cu pui si sos si se misca incet stanga-dreapta pentru ca sosul sa acopere conopida. Se pune iar capacul si se mai lasa 5 minute la fiert. Smantana se desface in 2 linguri de apa rece, apoi se toarna peste conopida, miscand iar craticioara sa se amestece. Sa nu amestecati cu lingura, pentru ca se rupe conopida!

Se opreste focul si se presara verdeata tocata marunt.

TIPS-URI

1

Daca vreti un sos mai consistent, amestecati o lingura cu faina in smantana si turnati peste mancarica fierbinte.

2

Ca sa amestecati usor conopida si sosul, doar miscati craticioara stanga-dreapta, altfel se vor rupe buchetelele de conopida.

3

Am folosit suc de rosii facut de mine, extraordinar e bun! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor