Mancare de mazare cu friganele

de Julia_Snow in Mancaruri de legume, 10 Mar 2014 | 5538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mancarea de mazare:
  • Mazare congelata 500 g.,
  • o ceapa,
  • un morcov,
  • 3 rosii intregi,din conserva sau proaspete,
  • o foaie dafin,
  • marar,
  • busuioc
  • knorr delikat,
  • sare si piper.
  • Pentru friganele:
  • cateva felii de paine ceva mai veche,
  • ou,
  • lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Se taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata, rosiile taiate marunt si se presara putin busuioc.
Din momentul in care amestecul da din nou in clocot, se mai lasa 10-15 min. sa fiarba, depinzand de tipul de mazare folosit.
La sfarsit se adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin, piper si marar din abundenta.

Feliile de paine se trec prin lapte , apoi prin ou batut cu putina sare, urmand a fi rumenite in ulei incins, pe ambele parti.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghinare cu mazare