Mancare de spanac

de Raisha in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2015 | 4278 vizualizari

 

O reteta de primavara...

 

INGREDIENTE

  •  1 kg de spanac
  •  1 ceapa
  •  2 linguri de smantana
  •  2 linguri de ulei
  •  2 catei de usturoi
  •  apa
  •  sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Spanacul se spala bine si se curata de pamant. Se pune un vas cu apa la fiert si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga spanacul. Se lasa la oparit pentru 2 minute. Se scurge apoi de apa intr-o strecuratoare. Se pune apoi intr-un vas cu apa rece pentru a-si mentine culoarea verde si apoi iar se strecoara. Ulterior se toaca marunt cu un cutit.

Intre timp se pune o tigaie pe foc cu ulei si se pune ceapa la calit, adaugam si putina apa pentru a fierbe inabusit. Dupa ce s-a calit se amesteca cu spanacul. Se adauga smantana, usturoiul pisat, sare si piper. Se amesteca totul foarte bine si apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de spanac