Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat

de Merisor in Porc, 10 Iul 2014 | 10527 vizualizari

 

Numai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez.
Am incercat sa fac si eu la multicooker acea mancare, dar cu ciolan afumat, insa nu se compara gustul, carnea de la oala cu untura este de necomparat :)
Dar oricum a iesit tare gustoasa si tocanita mea, chiar foarte buna as putea zice!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat, dezosat(750 gr)
  • 1 kg cartofi albi
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, verde
  • 200 gr bulion de rosii si ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust
  • apa
  • 120 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat:

Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute.

Apoi, scurgem apa in care au fiert si ii trecem prin jet de apa rece, pentru a-i curata mai repede.

In vasul multicookerului punem uleiul si setam programul FRY pentru 30 de minute.

Calim timp de 15 minute carnea spalata bine si taiata bucatele, invartind-o pe toate partile, apoi scoatem carnea si adaugam legumele taiate cubulete.

Le vom cali si pe ele timp de 15 minute, dar mai picuram din cand in cand apa fierbinte, pentru a nu le prepara doar in ulei.

Cand  expira timpul setat, multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM.

Il lasam pe acest mod cateva minute, timp in care adaugam bulionul, mestecand de cateva ori, apoi cartofii curatati si taiati bucatele, ii amestecam si pe ei in sosul format, pe urma carnea si apa fiarta, cat sa se poata dilua putin mancarea, cam o cana.

Amestecam de cateva ori in mancare, gustam si potrivim de sare si condimente, apoi inchidem capacul si setam programul STEW pentru 20 minute.

Nu trebuie lasata mancarea prea mult la fiert, deoarece toate ingredientele au fost deja preparate inainte si riscam sa se zobeasca.

La final adaugam verdeata tocata.

Este o mancare delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu inima de porc