Mâncărică de bureţi

de ionix in Mancaruri de legume, 15 Dec 2010 | 6911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un borcan de 800g cu bureţi din saramură
  • o ceapă
  • două linguri cu unt
  • o lingură pastă de tomate
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri cu apă
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de bureţi:

Bureţii se spală în două-3 ape şi apoi se pun la fiert în apă.

După ce au fiert, se scurg de apă.

Ceapa se taie julien şi se căleşte în untul bine încins.

După ce s-a înmuiat ceapa, adăgăm bureţii şi acoperim cu un capac.

Lăsăm vreo 5-6 minute dar amestecăm din când în când.

Adăugăm pasta de tomate diluată în două linguri cu apă şi usturoiul tăiat feliuţe.

Lăsăm câteva minute, până scade sosul, şi apoi punem piper şi sare, dacă mai este nevoie.

Se serveşte cu ouă prăjite, mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă înlocuiţi untul cu uleiul şi nu mai mâncaţi cu ochiuri, veţi avea o mâncare de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de bureţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat