Mancarica de naut

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 6929 vizualizari

 

Este prima data cand prepar asa ceva. Am gasit aceasta reteta pe site-ul Lalena. Am indraznit sa modific putin reteta ca sa fie in totalitate pe gusturile noastre. Va fi o garnitura care o voi prepara des, ca tare mi-a mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. naut (fiert);
  • 1 ceapa potrivita;
  • 2 catei usturoi;
  • o rosie zemoasa/ 1 cutie rosii in suc propriu;
  • 3-4 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita praf de curry;
  • 1/2 lingurita boabe de mustar (optional);
  • 1 lingurita boia de ardei dulce;
  • sare;
  • 2 catei de usturoi tocati marunt;
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de naut:

Tocam marunt ceapa si rosia. Punem intr-un vas uleiul de masline si adaugam boabele de mustar.

Adaugam ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Punem rosiile din conserva sau rosia tocata marunt si putina apa. Presaram condimentele, amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

Scurgem nautul de apa si il adaugam peste sosul format.

Presam si tocam marunt usturoiul, apoi il adaugam peste mancarica. Amestecam si mai lasam maxim 3-5 minute.

Oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si servim. 

TIPS-URI

1

Este o garnitura care se prepara rapid si este extraordinar de aromata!

2

Dublati sau triplati cantitatile in functie de numarul de persoane pe care il aveti la masa. Cantitatile mentionate in reteta sunt pentru 2 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

epurasha2bb 1

25.05.2013, 14:49

si eu vreau sa incerc , inca nu am mancat naut!arata tare bine!

Patricia Iordache 1

25.05.2013, 15:07

E foarte buna! Si pentru mine a fost prima data cand am mancat si mi-a placut

nilgun 1

04.08.2013, 21:18

e f buna...eu am mai mancat si e delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus clasic - Reteta gustoasa de casa