Este una din mancarurile mele preferate, o data cu venirea verii. Delicioasa! Si cred ca merge si cu mamaliguta :)), inca n-am incercat, decat cu paine proaspata facuta de mine :)
Ardeiul gras se spala si se pune la copt. Eu am avut si unul rosu prin frigider, am zis sa "scap" de el si l-am copt impreuna cu ceilalti. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja si cotoare, apoi se maruntesc la robot sau se dau prin razatoare. De data asta nu mai aveam nici o rosie, asa ca am pus o cutie de rosii in bulion. Mancarea iese gustoasa oricum :)
Pulpitele de pui se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala si se pun la calit in putin ulei si un pahar cu apa. Se adauga ceapa taiata cubulete mai mari, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga apoi foaia de dafin, sare si piper. Urmeaza rosiile, apoi se lasa sa fiarba la foc mic vreo 10 minute.
Ardeiul copt se curata de coaja si se taie in fasii de 1 cm /2 cm, apoi se adauga in mancarica. La final se pune usturoiul pisat si mararul tocat marunt.