Marinata de peste cu lamaie si usturoi

de Sidy in Conserve, 13 Sep 2010 | 14749 vizualizari

 

Daca tot e vremea asigurarii camarii de iarna cu bunatati, atunci haideti la drum cu aceasta marinata...Mai ales daca aveti....pescari in familie !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg peste
  • 2-3 lamai
  • 500 ml ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • borcane cu filet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste cu lamaie si usturoi:

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.

Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui. Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ionix 1

14.09.2010, 08:51

ok zilele astea o execut revin cu impresii sotul mi-a dat ok-ul, adica-i place

nadina73 1

14.09.2010, 12:56

imi place ideiasuper

laura 1

21.09.2010, 17:55

ohhh, Sidy! cautam alte retete, dar am vazut-o pe asta si m-am hotarat sa fac si eu! faci numai bunatati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conserve din pesti mici