Mere la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 19 Noi 2015 | 6176 vizualizari

 

Am avut cateva mere de la tara si era pacat sa le las sa se strice, asa ca m-am pus pe treaba. Mi-a luat ceva timp sa le curat, dar eu zic ca merita, mai ales pentru ca au un gust dulce, foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 4840 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 484 g zahar.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan:

Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun fierbinti in borcane de 800 g. Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele capacite, se pune apa fierbinte in cratita pana aproape de gura borcanelor si se fierb circa 30-40 de minute, se lasa sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru placinta