Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 9497 vizualizari

 

Este un mod excelent sa-ti incepi ziua cu o ceasca aburinda de cafea sau un pahar cu lapte cald si acesti minunati covrigi dulci.

Am gasit reteta mai demult si tot amanam sa-i fac…ieri m-am hotarat! sunt deliciosi!


Eu am framantat si dospit aluatul la masina de paine, dar se poate framanta si cu mana fara probleme si lasat apoi la dospit.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 25 g unt topit si racit
  • 120 g zahar
  • o lingura cu miere
  • 1 pliculet cu drojdie Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 425 g faina
  • o jumatate lingurita cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci:

Incingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii

Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime. Apoi am rulat foaia si am taiat cu cutitul rondele. Mi-au iesit 11 bucatele. Am desfacut apoi aluatul rulat si l-am intins in palme sub forma unui snur. Am format apoi covgrigii impletiti dupa cum vedeti in poza

Am pus in tava hartie de copt si am asezat covrigii la distanta, i-am invelit cu un prosop curat si i-am mai lasat la dospit o ora. Am pregatit apoi un amestec dintr-un ou si cateva linguri de lapte, am uns covrigii bine de tot si apoi am presarat pe ei zahar brun.

I-am copt la foc mic, cam 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere, nuca si cacao