Midii/Scoici cu curry

de Catalina L in Fructe de mare, 6 Sep 2015 | 5773 vizualizari

 

Scoici este unul din felurile mele preferate.....aicea aveti adevarate scoici din Bretania proaspat scoase din ocean.
Bretania este o regiune aparte față de restul Franței, fiind alături de Țara Galilor, Scoția, Irlanda și Galicia din Spania singurele regiuni cu populații de origini celtice.
Este o regiune renumită pentru midii și stridii a căror creștere industrializată este propice datorită mareelor înalte.
Midiile se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Va propun o reteta parfumata cu curry foarte la moda in restaurantele bretone.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 30 g unt
  • 1 ceapa esalota
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 2 lingurite de curry
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu curry:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). 

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Presarati peste ele pudra de curry si amestecati.

Este gata...

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Alte retete:

Midii / Scoici in sos de smantana si vin
Midii/Scoici umplute si gratinate 

Bon appétit !!


TIPS-URI

1

aruncati midiile care nu s-au deschis

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (7)

Catalina L 1

06.09.2015, 13:59

bunica te asteptam, stiu ca-ti plac

Bya Ralu 1

06.09.2015, 14:50

Ce mult îmi plac

Gicuta 1

07.09.2015, 06:58

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]