Sambata am avut musafiri si m-am gandit sa fac ceva special, am vazut aceasta prajitura la Naina's Kitchen pe site si m-am gandit sa o incerc pentru ca arata prea bine. Va recomand aceasta reteta din suflet, a iesit atat de buna incat a trebuit sa o fac de doua ori in acelasi week-end.
Pentru a prepara blaturile: separati ouale apoi adaugati zaharul peste galenusuri si mizati pana se albesc.
Intr-un bol separat amestecati faina, cacao, grisul si praful de copt.
Amestecati galbenusurile cu laptele mierea si uleiul apoi adaugati faina treptat amestecand continuu.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugatile peste galbenusuri amestecand usor de jos in sus.
Impartiti compozitia obtinuta in doua parti egale, tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt turnati compozitia si puneti tava in cuptoul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.
Pentru a prepara crema: Intr-un castron mai mare puneti laptele condensat cu 50ml lapte si amestecati bine.
Puneti lapte ramasi intr-o cratita pe foc mic si dizolvati gelatina, apoi puneti-l peste laptele condensat.
Adaugati mierea si esenta de vanilie. Mixati frisca la viteza mica apoi puneti-o peste laptele condensat.
Puneti crema la frigider pentru 30 de minute, cand aceasta incepe sa se inchege puneti prima foaie de blat pe o suprafata plana, intindeti crema si asezati cealalta foaie de blat deasupra.
Dati la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.
POFTA BUNA!!!