Mini Choux a la creme

de nilgun in Prajituri, 18 Apr 2013 | 4212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3-4 oua( eu am pus 4(
  • sare
  • Pentru creme:
  • -80 gr zahar
  • -80 gr faina
  • - 2 oua
  • - 600 ml lapte
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -esenta de rom si migdale
  • - cate o lingurita
  • - fulgi de ciocolata- o mana
  • - nuca de cocos - 2-3 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara la foc mic apa si uleiul. Cand da in primul clocot se ia de pe foc, se pune faina toata o data se pune inapoi pe foc si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc, se lasa la racit un pic si se pune cate un ou pe rand. Dupa fiecare ou se amesteca foarte bine pana se incorporeaza totul. Cu o lingurita se pun pe tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 

Intre timp pregatim crema. Toate ingredientele pentru crema se pun intr-o cratita si se amesteca foarte bine. Apoi se pune cratita la foc mic si se amesteca continuu pentru a se ingrosa dar si pentru a nu se forma cocoloase.  Dupa ce am luat de pe foc am pus si fulgii de ciocolata.

Apoi se lasa gogoselele sa se raceasca un pic, dupa care eu am facut o mica incizie in fiecare cu un cutitas si le-am umplut cu crema pregatita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

silvia1 1

18.04.2013, 17:25

Yamyyy. Imi plac la nebunieeee

Alina26 1

18.04.2013, 17:34

mini...mijlocii.....sau mari.....sunt super bune...!!!!si eu vreo doua1!!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:26

Super bune..Imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme