Mini Pavlova

de Gicuta in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 3984 vizualizari

 

Este prima data cand le prepar ...rezultatul:o prajitura crocanta la suprafata ,pufoasa si gumata in interior...un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase :)
 

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • o lingura otet
  • un praf de sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • fructe tropicale din compot
  • kiwi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova:

Bezea:

Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.

 Tapetam  o tava cu hartie de copt.Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.

Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic ,pentru cca o ora si un sfert.Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora ,apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.

Decor:

Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste( fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta. 

Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cristinutanicolita 1

18.01.2016, 17:13

Ce bine arata

Rocsi 1

18.01.2016, 19:40

Bravo pentru reusita

miki_a 1

21.01.2016, 00:32

Offf, Gicuta, ce ma fac eu cu tine!?! Tare frumos si gustos mai gatesti! Felicitari pentru toata activitatea ta si pentru toate retetele si pozele minunate pe care ni le aduci!

COMENTEAZA