Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

de Gusti in Prajituri, 22 Mar 2013 | 10747 vizualizari

 

Am pregatit un desert fin cu crema mascarpone Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 40 g zahar brun
  • 1/2 lingura gelatina
  • 200 g capsuni
  • 250 g branza mascarpone
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco:

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva.

Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece.

Capsunile se paseaza pana se obtine un piure fin, se adauga mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga siropul racit si se amesteca usor.

Se toarna mousse-ul in forme de sufleuri sau pahare si se da la racit peste noapte.

Pentru a servi mousse-ul, se scufunda baza vaselor in apa fierbinte pentru 10 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie.

Se orneaza cu capsuni, ciocolata rasa, fiecare dupa cum doreste.

TIPS-URI

1

mousse-ul se tine la frigider peste noapte, pentru a se inchega bine

2

se poate pune si in congelator pentru cateva ore si atunci se transforma intr-o inghetata delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lau 1

22.03.2013, 20:10

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

27.03.2013, 13:03

Foarte bine arata!

Ancutsa 1

13.01.2018, 10:51

Foarte bun, mai ales cand vrei sa-i rasfeti in week-end pe cei dragi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu Migdale