Muffins cu pere si ghimbir

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 27 Dec 2013 | 3481 vizualizari

 

Stiu ca nu am mai trecut pe aici demult, dar ma bucur ca m-am intors si ca va gasesc mai multi si mai voiosi :)
Nu vroiam sa inchei anul fara sa trec pe la voi si fara sa va impartasesc ce am mai cookerit de cand am lipsit.
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite si tihnite!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 375 grame faina;
  • - un praf de sare;
  • - 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1 para;
  • - 1 lingura ghimbir proaspat ras;
  • - 1/4 lingurita scortisoara;
  • - 1/4 lingurita cardamon macinat;
  • - 1/4 lingurita cuisoara macinata;
  • - 1/4 lingurita ienibahar macinat;
  • - 45 grame nuci taiate marunt;
  • - 3 oua;
  • - 250 grame zahar brun;
  • - 125 ml ulei de struguri;
  • - 1 lingurita extract de vanilie.
  • Pentru glazura (Streusel):
  • - 1 1/2 lingura fulgi de ovaz;
  • - 2-3 linguri faina integrala;
  • - 2 linguri zahar brun sau miere;
  • - 1 lingura de unt;
  • - 1/2 lingurita scortisoara si/sau cuisoare;
  • - 1 lingura fulgi de cocos (optional).
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu pere si ghimbir:

1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca.

2. Se adauga condimentele si se amesteca.

3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica.

4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul.

5. Se adauga parul si ghimbirul rase si se amesteca.

6. Se toarna treptat faina peste compozitia cu oua si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

7. Se adauga nucile taiate marunt si se amesteca.

8. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine sa se incorporeze perfect toate componentele. Se pot sfarama intre degete, se omogenizeaza mai bine ingredientele.

9. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

10. Se pregateste tava cu hartiile pentru copt briose, se pun cate doua linguri de inghetata in fiecare forma si deasupra se presara cu glazura Streusel.

11. Se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu pere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan