Muraturi asortate

de Merisor in Muraturi, 18 Sep 2012 | 20432 vizualizari

 

Am reusit sa pun si muraturi asortate. Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit conopida pe care nu am achizitionat-o din cauza pretului exagerat si varza(alba, rosie).

 

INGREDIENTE

  • Pentru legume si fructe:
  • gogonele
  • castraveciori
  • morcovi
  • telina(radacina si frunze)
  • sfecla rosie
  • sfecla alba
  • gutui
  • mere
  • struguri
  • rondele de hrean
  • Pentru partea lichida:
  • 1 L otet
  • 4 L apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri sare
  • Condimente:
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • coriandru
  • marar uscat(codite si maciulii)
  • foi de dafin
  • crengute de visin
  • catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Cum pregatesc eu muraturi asortate:

Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in doua. Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin si am asezat peste ele legumele si fructele cat am putut de bine, cu grija la struguri pentru a nu-i presa.

Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele si l-am turnat fierbinte peste muraturile asortate din borcane si am pus imediat capacele. Borcanele cu muraturi asortate le-am acoperit cu prosoape si le-am tinut asa pana cand s-au racit, apoi le-am trecut in camara.

De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care va colora compozitia lichida foarte frumos.

TIPS-URI

1

Pentru cine le doreste muraturi asortate picante se poate adauga si cate un ardei iute in fiecatre borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]