Musaca bulgareasca de cartofi

de andreeaandreia18 in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2012 | 20189 vizualizari

 

aceasta reteta am invatat-o de la nasa mea de cununie de origine bulgara!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne tocata(mixta,de porc..cum doriti)
  • 1 kg cartofi
  • 1-2 rosii( si din conserva)
  • 2 cepe mari
  • boia de ardei
  • sare
  • ulei
  • cimbru pentru carnea tocata
  • pentru topping:
  • 3 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca bulgareasca de cartofi:

Se caleste ceapa in putin ulei, dupa care se aduga rosiile tocate si framantate si abia dupa aceea se aduga carnea tocata cu cimbru, pentru a nu se forma noduli. Amestecati foarte bine si condimentati cu sare, dupa gust.

Cartofii taiati marunt ii amestecati cu continutul pregatit mai sus. In acest fel vom obtine o compozitie omogena.

Ungeti tava cu ulei si puneti continutul obtinut dupa care puneti apa in tava atat cat sa acopere cartofii.

Dati la cuptor la 200 grade pana cand scade apa.

Dupa ce a scazut apa de pe musaca, scoateti de la cuptor si adaugati ouale batute cu laptele si faina si turnati pe deasupra, apoi dati din nou la cuptor pana cand aceasta se rumeneste.

Va doresc pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca bulgareasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi