Musaca de carne cu dovlecei si vinete

de oanapl in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2017 | 11183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc cu vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 vanata
  • 3 dovlecei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 cana vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g cascaval sau mozzarella
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de carne cu dovlecei si vinete:

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin.

Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul maruntit, apoi adaugi morcovul ras si rosiile taiate cubulete mici. Adaugi carnea si condimentezi cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Torni vinul si bulionul si lasi sa scada bine.

Asezi intr-o tava astfel: un rand de dovlecei, ½ din carne, ½ din cascaval, vinete, restul de carne si dovlecei. Acoperi cu folie si introduci tava la cuptor pentru o ora, la 200 de grade C. Dupa 40 de minute, inlaturi folia si lasi sa se coaca. Dupa alte 20 de minute, scoti tava si presari cascavalul ramas. Introduci tava in cuptor pentru cateva minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca musacaua si o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]