Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei.
Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html
Sos alb:
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.
Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit.
Pregatiti sosul alb :
Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.
Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C timp de 25-30 minute.