Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

de Julie in Porc, 19 Dec 2011 | 5016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi de porc,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 albus de ou,
  • sare,
  • 1 lingurita piper boabe (verde, negru sau rosu),
  • patrunjel tocat marunt,
  • rozmarin,
  • 1 lingurita boabe de mustar,
  • boia dulce,
  • boia iute,
  • 1 rodie,
  • 2 lingurite miere,
  • 1 lingurita otet balsamic.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie:

Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in  pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte folia si se mai lasa inca 25 minute, sa se rumeneasca frumos.

Sosul de rodie:

Samburii de rodie se paseaza bine, apoi se scurge sucul obtinut.  Sosul ramas in tava, dupa ce muchiul e gata, se scurge intr-o tigaie si se incinge. Se stinge cu otetul balsamic si se adauga sucul de rodie, apoi mierea. Se fierbe la foc mic, pana cand se ingroasa putin si se reduce la jumatate.

Friptura se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie in felii, care se aseaza pe platou si se stropesc cu sosul de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la tava