Muschi de vita Wellington

de Panacris in Vita, 14 Mar 2021 | 4025 vizualizari

 

De ceva vreme mă bântuie mușchiul acesta în foietaj.
Acum că am avut o ocazie mai specială, aniversarea mea, am zis că e binevenit să-l prepar.
Toți au fost încântați, a ieșit o friptură minunată, pe gustul tuturor, de la rare, mediu-rare și medium 😉 neașteptat de fragedă.
Atenție aveți nevoie de răbdare și un pic de îndemânare! 
Spor și poftă bună!
P.S. N-am avut timp pentru poze de prezentare finală, friptura s-a evaporat instant! ;)

 

INGREDIENTE

  • Mușchi de vită cca. 1000 g,
  • Ciuperci de pădure cca. 250 g,
  • Jambon feliat cca. 200 g,
  • Muștar classic 3 linguri,
  • Unt cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Cimbru mărunțit 1 linguriță,
  • Aluat de foietaj cca. 500 g,
  • Gălbenuș de ou 1 bucată.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita Wellington:

Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile în interior.

Carnea se scoate și se lasă la odihnit, se asezonează de sare, piper, cimbru apoi se unge cu muștar.

Ciupercile se călesc în sosul rămas în tigaie, apoi se toacă foarte mărunt în blender/mixer până se obține o pasta consistentă, apoi se lasă la răcorit.

Pe blatul de lucru se întinde o folie alimentară, pe care se aranjează feliile subțiri de jambon pe o suprafața la fel de mare cât e mușchiul. Pasta de ciuperci se întinde într-un strat cât mai subțire peste feliile de jambon, apoi se așază mușchiul de vită și se rulează ușor, dar cât mai strâns, cu ajutorul foliei alimentare, se leagă la capete și se lasă la rece cca. 30 minute.

Aluatul de foietaj se întinde pe blatul de lucru, apoi se pune ruloul de carne, scos din folia alimentară, se rulează aluatul se sigilează la capete și se dă din nou la rece minim 30 minute, maxim 60 minute.

Apoi se scoate ruloul se pune într-un vas termorezistent, se crestează aluatul cu vârful unui cuțit, apoi se unge cu gălbenuș de ou, se presară sare și piper, apoi se dă la copt, în cuptorul pre încins cca. 20 de minute la 200 grade, apoi încă 35 minute la 180 grade.

Rulada se scoate din cuptor, se lasă la odihnă neapărat, minim 15-20 minute.

Apoi se servește alături de sală de sezon sau garniture preferată.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita Wellington" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Wellington