Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata

de Bucataras Medi in Porc, 26 Sep 2011 | 9558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu miere
  • 2-3 foi de dafin
  • unt
  • marar verde
  • sare,piper
  • Pentru ceapa caramelizata
  • 7-8  fire de ceapa verde(se poate folosi si ceapa uscata)
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata:

Spalam muschiuletul si apoi il taiem in felii groase de circa 2 cm, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper fiecare bucata in parte.

Intr-un bol facem urmatorul amestec: vinul,uleiul de masline, sosul de soia,usturoiul zdrobit, mierea si foile de dafin. Amestecam bine, iar apoi turnam marinada peste bucatile de muschiulet pe care le-am pus intr-un vas. Acoperim cu folie de aluminiu vasul si il dam la frigider pentru circa 2 ore.

Pregatim ceapa caramelizata astfel: curatam, spalam si apoi taiem ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Presaram cu sare si tinem la foc mic amestecam des . Dupa circa 10 minute adaugam zaharul si otetul balsamic. Lasam la foc mic in continuare avand grija sa amestecam din cand in cand, tinand pe foc inca 20-25 minute.

Intre timp  scoatem bucatiele de carne din marinada, le stergem cu un prosop absorbant si le prajim in unt pe ambele parti dupa care le scoatem si le adaugam in tigaia in care avem ceapa. Acoperim cu capac tigaia, amestecam prin rasucire (deci nu mai folosim lingura), tragem de pe foc si lasam sa se "odihneasca" timp de 10 minute, apoi putem servi .

Servim cald, asezonat cu marar verde si o garnitura de cartofi natur (sau orice alta garnitura). Neaparat nu trebuie sa lipseasca un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]