Năut cu curry

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 4155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 2 fire praz
  • 2 cm rădăcină ghimbir
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță praf curry
  • 1 lingură pastă tomate
  • sare
  • piper negru
  • pătrunjel sau coriandru proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năut cu curry:

Prazul se curăță și se taie rondele fine. Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Călim prazul cu ghimbir și usturoi în uleiul de măsline pentru 30 secunde. Adăugăm curry și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine. Adăugăm năutul împreună cu o cană din zeama în care a fiert sau cu zeama din conservă - în cazul în care folosiți năut din comerț. Aducem la fierbere. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Servim cu coriandru proaspăt tocat. Eu am servit alături și o salată de leurdă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Năut cu curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Pushaa 1

23.03.2014, 12:55

super!

MotanLaOale 1

23.03.2014, 13:04

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:47

Mmm, interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde de post