Ciuperci umplute

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 2 Mar 2012 | 4248 vizualizari

 

Ciupercile contin proteine si sunt considerate “carne” de origine. Sunt bogate in antioxidanti, vitamina B12. De asemenea, ciupercile au un procent ridicat de potasiu, nutrient important in reglarea tensiuni arteriale si scaderea riscului de a dezvolta boli grave de inima.

Contin vitamine di complexul B, zinc(necesar in combaterea depresiei). Acidul folic este un alt nutrient extrem de important organismului, mai ales cel al femeii ce perioada ce poarta o sarcina. Fibrele, sarurile si apa militeaza si ele la buna functionare a organismului. Au putine calorii, grabesc senzatia de satietate si pot fi consumate atat in post, cat si in dietele de slabire.

Pot fi servite inabusite, fierte, pe gratar, la cuptor, crude etc. Retetele care includ ciuperci sunt nenumarate, pentru toate gusturile. In plus, multe pot fi realizate la minut, asa cum este urmatoarea reteta: ciuperci umplute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta(pentru 2 aperitive) aveti nevoie de:
  • 2 ciuperci champignon ceva mai mari,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • putin tofu,
  • 1-2 catei de usturoi tocati marunt,
  • putin patrunjel proaspat si putin cimbru.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Se incalzeste cuptorul. Se spala ciupercile. Se inlatura piciorusele. Se taie marunt piciorusele. Se curata usturoiul, care se adauga in palaria ciupercilor. Se spala si se toaca verdeata.

Se adauga piciorusele tocate. Se pune tofu deasupra si se baga in cuptorul incalzit. Se verifica din cand in cand. Ciupercile vor sta in cuptor, la foc mediu. Se presara sare, piper si verdeata si se mai tin cateva minute in cuptor, 2-3 minute. Se pot servi ca si aperitive.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute