Negresa

de mamaieelena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 8504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cacao
  • 400g zahar
  • 100ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 200g faina
  • 1 praf de copt
  • 150g nuca macinata mare
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita mai mare de 3l aproximativ se pun cele 3 linguri cu cacao, zaharul, laptele si untul pe foc se amestece bine sa dea unul sau doua clocote dupa care se pune la racit in apa rece (ca sa putem castiga timp). Din acea compozitie se pun intr-un ibric 15 linguri adaugandu-se si lingurita de ulei in ibric pe care-l dam deoparte. Cand este aproape rece se pun galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia din cratita. La fel procedam si cu nuca se amestea totul foarte bine. Acum albusurile se bat spuma tare rasturnandu-se apoi peste compozitia din cratita amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se ia o tava de aragaz si se unge cu ulei tapetandu-se cu faina peste tot. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute si sa nu uitati de testul cu scobitoarea. Inainte de a fi scoasa din cuptor se incalzeste compozitia din ibric peste care se pune cum am mentionat mai sus uleiul, se scoate tava din cuptor si se intinde cu o paleta sau cutit compozitia din ibric.

Se va taia numai dupa racirea completa a prajiturii.Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si ness