Negresa cu gem si nuca de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 13476 vizualizari

 

Daca in acest week-end vreti sa faceti ceva dulce de post, va propun aceasta reteta de negresa care se face repede, este delicioasa si pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 90 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri gem de capsuni
  • 220 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja confiata de lime
  • 1 lingura esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem si nuca de post:

Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam.
Adaugam apa, uleiul, gemul de capsuni si le incorporam bine.
Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de lime.

Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia prajiturii.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 30 de minute pana este coapta (facem testul cu scobitoarea).
Daca este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem si nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (59)

Rocsi 1

30.03.2014, 18:52

Gabitsa ma bucur mult ca ti-a placut!

Xandrinne 1

24.04.2016, 20:40

Foarte fain ti-a iesit!

Rocsi 1

25.04.2016, 22:37

Multumesc mult Xandrine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]