Negresa de post

de Alexandra Burz in Mancaruri de post, 7 Mar 2014 | 11076 vizualizari

 

Am cadorisit-o pe mama de 8 Martie ;)

 

INGREDIENTE

  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana si jumatate apa
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri gem ( eu am folosit prune)
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 esenta de rom
  • 100 gr amidon alimentar de porumb ( eu am folosit Gustin )
  • 5 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • o jumatate plic cacao
  • inimioare si bilute aurii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecati intr-un bol apa cu  zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul.

Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente.

Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 20-25 minute.

Ciocolata rupeti-o bucatele, Dati la microunde la 600W pentru 1 minut.

Amestecati, adaugati frisca lichida si omogenizati compozitia.

Turnati glazura peste prajitura.

Decorati cu inimioare si bilute.

TIPS-URI

1

Puteti adauga stafide sau fructe confiate in compozitie.

2

La decor puteti folosi si ciocolata rasa, bombonele decorative sau chiar frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post