Norisori pufosi

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 5085 vizualizari

 

De fapt este banalul ''lapte de pasare''.Mereu m-am intrebat de ce ii zice asa,ca pasarea nu face lapte...dar norisorii sunt pufosi,stiu eu...
PS.Cu siguranta imi place mai mult sa fac fotografii decat sa stau sa explic retetele...

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 plic de finess-burbon vanilla
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Norisori pufosi:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 200 g zahar,ca la bezea.Separat galbenusurile se freaca cu 100 g de zahar si vailia.laptele se pune intr-o craticioara pe foc,sa fie cald,in el punem bulgarasii de bezea sa fiarba,dureaza cca 2-3 min,ii intoarcem de pe o parte pe alta,ii scoatem cu o spumiera pe un patou mai adanc.Urmam procedura asta pana terminam bezeaua.Tragem laptele de pe foc si adaugam galbenusurile frecate ,amestecand bine sa nu se taie,le mai dam la foc cca 3-4 min,sa se ingroase putin.Se toarna peste bulgarasii de bezea.Se servesc si calzi si reci,in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Norisori pufosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]