Mousse au chocolat

de danakarin in Dulciuri, 21 Apr 2013 | 11049 vizualizari

 

Va invit sa savurati aceasta specialitate a cofetarilor francezi: repede si bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolată amăruie de calitate buna cu un conţinut ridicat de cacao
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 4 ouă
  • 50 g de zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse au chocolat:

Separam ouale, batem spuma si o lasam in frigider pana pregatim restul.

Amestecam galbenusurile cu zahar intr-o crema spumoasa, care isi tripleaza volumul. Batem frisca si o plasam de asemenea in frigider. Topim ciocolata pe baie de apa, o adaugam incetisor la crema de oua apoi mai adaugam albusurile batute, cu miscari de jos in sus  ca sa pastram textura aerata. Tot cu grija amestecam si frisca cu restul componentelor. Ceea ce obtinem este o crema destul de fluida, pe care putem sa o portionam cu usurinta. O punem in cupe si o lasam in frigider 3-4 ore. Eu am lasat-o doar doua...ca nu am mai avut rabdare. In acest timp isi castiga textura tipica de mousse.

Am servit cu afine proaspete. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]