Ochi de păun

de Ade200 in Prajituri, 3 Ian 2013 | 5767 vizualizari

 

O reţetă de la sora mea, care îmi place mult, asemănătoare cu reţeta "ochi de bufniţă' a lui merişor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 5 00 g de făină
  • 30 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 250 g de unt(margarină)
  • coajă de portocală rasă
  • sare
  • câteva linguri de lapte
  • Cremă:
  • 3 albuşuri
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci măcinate
  • gem de uns
  • vişine
  • Glazură de cacao la rece:
  • 200 g de zahăr pudră
  • 2 linguri de cacao
  • 3-4 linguri de apă fierbinte
  • 1 linguriţă de oţet
  • 1 lingură de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de păun:

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine. 

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarna crema(se imparte in 2, pentru cele 2 foi). Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.

Se ung cu glazură de cacao la rece.

Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe.Se adaugă uleiul, oţetul si apa fierbinte si se amesteca repede. Se freacă bine si se toarnă peste prăjitură.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de păun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]