Omleta călătorului

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4472 vizualizari

 

De fapt e o omletă numai bună când te întorci din vacanțe sau călătorii și găsești în frigider mai nimic pentru un prânz de patru persoane înfometate! ;) Această rețetă intră în categoria ”nimic nu se pierde totul se transformă” ;) Plus că ingredientele, mai puțin ouăle, au călătorit cu noi de la Mangalia la București! ;) Spor la treabă și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 10 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proemienna ( se găsește la LIDL),
  • cârnați proaspeți prăjiți 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta călătorului:

Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar înainte cu o seară;) , lăsându-se la gătit, acoperit cca. 5 minute la foc mediu. Între timp se bat ouăle energic, cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat, apoi se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la prăjit cca. 5 minute, până ce se gătește omleta.

Se servește fierbinte cu pâine neagră și cu castraveți murați de vară sau cu răzătură de brânză. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta călătorului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

30.08.2013, 11:00

diaconta 1

01.09.2013, 16:48

ai gasit totusi destule ingrediente prin frigider

Panacris 1

01.09.2013, 20:00

Dia doar ouăle Restul au fost aduse din călătorie Tocmai de aceea am numit-o omleta călătorului

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mix de branza