Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;)
Nu am considerat, până acum, că e ceva special, dar dând timpul înapoi, mi-a dat seama, că de fiecare dată, omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei, are ingrediente variate și versatile ;)
Daaaa și sâmbăta, mereu fac o revizie în frigider, încerc să reciclez "resturile de mâncare" ;)
Așa că m-am hotărât să vă aduc Omleta de Weekend nr. 1 ;)
Vor urma omlete fără număr, fără număr! ;)
Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt.
Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Friptura de pui și cârnatul, mărunțite se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu.
Apoi se adaugă ouăle, bătute, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
Spor și poftă bună!