Ou in chifla

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2011 | 18221 vizualizari

 

O primavara frumoasa! Buna dimineata!
http://www.energeticnr1.com/wp-content/uploads/2010/03/1-martie-martisor1.jpg

 

INGREDIENTE

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ou in chifla:

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou. Punem cate putina sare, piper si boia.

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute. Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.

Ponturi:

Cred ca "faza" cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu...nu e prea ok. De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare. Deci, ce e de facut? Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine. Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia. Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa' bun de papat.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ou in chifla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa