Oua cu fasole si toast cu ricotta

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Dec 2015 | 3308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 grame fasole la conserva
  • 250 grame rosii cherry
  • 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • 4 tulpini busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 2 felii de paine integrala
  • 2 lingurite cu varf de ricotta
  • otet balsamic (optional)
  • sos picant (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu fasole si toast cu ricotta:

Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat.

Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper.

Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga rosiile si 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mare 1 minut. Se sparg ouale in tigaie, se acopera cu un capac, se reduce focul la mediu spre mic si se gatesc 3-4 minute, in functie de preferinte.

Intre timp se prajeste painea pe un un gratar fierbinte, apoi se ung feliile cu ricotta. 

Se servesc ouale cu feliile de paine, cateva frunze de busuioc si otet balsamic, sos picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu fasole si toast cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]