Oua de Paste

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2011 | 7969 vizualizari

 

Este primul an in care vopsesc ouale de Paste singura, fapt pentru care, desi nu au iesit perfecte, pot spune ca rezultatele sunt multumitoare.

Am invatat ca o colorare uniforma si intensa depinde foarte mult de tipul de ou. Ca exemplu, cele albe, de tara, au iesit mult mai colorate, in comparatie cu cele din comert. Dar promit ca anul viitor vor fi perfecte :)

 

INGREDIENTE

  • vopsea de oua,
  • apa,
  • otet,
  • frunze de diferite forme sau coji de ceapa rosie,
  • un dres din lycra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste:

Degresam ouale prin spalarea cu un detergent de vase, avand grija ca ulterior sa le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, acoperite cu apa,  la foc potrivit, avand grija sa nu se sparga. Punem apoi vopseaua intr-un vas cu un amestec de otet (4-5 linguri) si un 1 litru apa fierbinte (nu clocotita pentru ca in caz contrar ouale vor crapa) si asezam ouale fierte in prealabil.

Daca vrem sa realizam diferite modele din frunze sau coji  de ceapa, umezim frunza/coaja de ceapa, o asezam pe ou si o legam strans cu un dres.

Le lasam pentru 4-5 minute in amestecul obtinut, dupa care le scoatem si le lasam sa se usuce.

Pentru luciu le ungem cu putina grasime.

Va doresc un Paste Fericit , care sa va aduca Lumina in suflet, Pace interioara si fericire!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheese Balls with nuts