Pachetele cu gutui si mere (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Dec 2015 | 3528 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am facut aproape 100 de pachetele cu gutui si mere...stiti voi, din seria fructe care se srica si e pacat sa le arunc.

 

INGREDIENTE

  • un aluat de foietaj ( vezi reteta aici --> http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-de-post-74740.html);
  • 720 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 390 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de pudra de ghimbir;
  • zahar pudra pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu gutui si mere (de post):

Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita de pudra de ghimbir, se amesteca si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge masa de lucru cu ulei, se imparte aluatul in 4 si se intind foile pe rand, cu ajutorul sucitorului. Fiecare foaie se taie de-a lungul pe jumatate, iar pe marginea taiata se pune piureul de fructe. Se ruleaza fiecare jumatate de foaie, apoi se taie in felii late de 1-2 cm. Se procedeaza asa pana cand se termina tot aluatul. "Pachetelele" se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce se racoresc putin, se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu gutui si mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale