Paine cu cartofi

de Ancutsa in Piine, 9 Oct 2016 | 2922 vizualizari

 

Imi place mult painea de casa, iar de data aceasta am incercat o paine cu cartofi, care a iesit mai pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • 3 cartofi (potriviti ca marime);
  • Aprox 600 g faina tip 550;
  • 300 ml apa calda;
  • Un varf de lingurita zahar;
  • 2 lingurite sare.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure.

Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda treptat, apoi un pic de faina, sare, se adauga si cartofii si incepem sa turnam faina treptat, amestecand tot timpul, pana obtinem un aluat ferm, iar faina se desprinde de pe maini. 

Se framanta bine, se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul de paine a crescut, se rastoarna pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painea si o dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.

Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.

Dupa ce se scoate painea din cuptor, se stropeste cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se serveste pe cat posibil dupa ce se raceste, dar este atat de buna calda, cu putin unt si sare.

 

Timp: aprox 2h 30min

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/paine-cu-cartofi.html

TIPS-URI

1

Eu am folosit faina tip 550, speciala pentru paine si patiserie si am fost multumita de rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj