Paine de casa

de cristinutanicolita in Piine, 3 Mai 2014 | 3454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 mil apa calduta
  • 1 lg sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • o lingurita ulei pt uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se pune  intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia.

Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ).

Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul).

Dupa ce a crescut aluatul se pune in tava unsa cu ulei si se mai lasa 15 min la dospit.

Se coace la foc mediu.

Cand se scoate din cuptor se stropeste cu putina apa si se acopera cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bogata in fibre