Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi

de violeta30 in Piine, 6 Ian 2017 | 2807 vizualizari

 

M-am apucat din nou de paine ca a venit iarna :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub mic de drojdie
  • 2 cartofi mici
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi:

Am pus faina intr-un castron ca sa se incalzeasca. Am pus cartofii la fiert cu sare, taiati cubulete in apa de doua ori cat cartofii, se lasa la fiert pana se inmoaie bine si se vor sfarama.
Intr-un pahar am pus drojdia cu zahar si am frecat pana s-a facut lichida.
Cartofii fierti se paseaza ca pentru piure cu tot cu supa care rezulta de la ei. Se gusta daca sunt sarati si se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se pune drojdia peste faina, apoi se adauga piureul lichid impreuna cu iaurtul si uleiul de masline.
Se framanta bine si apoi il luam cateva minute din nou la framantat pana se amesteca bine.
Se presara faina in vas, apoi si pe coca si se lasa vreo 10-15 minute la odihna.
Se modeleaza painicile si se pun in tava, apoi se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se unge cu galbenus de ou si se introduce in cuptorul incins in prealabil.
Se lasa sa capete o culoare aramie (in functie de cuptorul fiecaruia). Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se inveleste intr-un prosop pana se serveste cu ce doriti.
S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio