Paine irlandeza( irish bread)

de RuxyRux in Piine, 9 Aug 2011 | 8967 vizualizari

 

O paine irlandeza rapida si foarte gustoasa...merita probata...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • lapte batut
  • 1 lingura rasa de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza( irish bread):

Pentru a prepara aceasta paine irlandeza se cerne faina in vasul de framantat. Se pune si praful de copt( merge foarte bine si bicarbonat). Se adauga sarea si apoi se incepe a se pune si laptele batut( aici nu va pot da cantitati exacte depinde foarte tare de cat de gros este laptele batut). Se framanta pana incepe sa se lege aluatul si in acest timp se tot adauga cate putin lapte batut. Cand se leaga bine alatul ( este putin lipicios) ne mai trecem mainile prin faina si formam o bila mareee.

O asezam in tava  rotunda( eu am folosit inelul de tort) tapetata cu hartie pergament si o crestam adanc in forma de cruce.

O coacem pana se rumeneste la foc potrivit, la mine a durat  o ora. Taiem painea irlandeza cand se raceste sau daca nu mai avem rabdarica o rupem si o servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza( irish bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

ionela2682 1

11.08.2011, 13:32

io 1

24.01.2012, 21:27

Am si eu o intrebare, desi vine cam tarziu
Ce consistenta ar trebui sa aibe aluatul, cat de tare ar trebui sa fie?
Initial, mi s-a parut ca e cam diluat si am tot adaugat faina pana a devenit mai compact... oare am gresit?

RuxyRux 1

24.01.2012, 21:46

Aluatul trebuie sa fie consistent sa poti forma bila...in niciun caz nu trebuie sa curga...sa se poata modela ca o plastelina...sper sa iti reuseasca imi pare rau ca nu am putut atunci sa pun cantitatile...o sa o refac si sper sa pot trece si gramaj...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]