Painea de casa cu ou si lapte este extraordinar de pufoasa si de buna. Este reteta cu care nu dai gres niciodata, iar rezultatul te va cuceri prin textura pufoasa si moale care se desface fasii.
Pentru aceasta Pâine pufoasă cu lapte și ou - Rețeta casei, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, oua, drojdie, susan si mac.
Cum se prepara Pâine pufoasă cu lapte și ou - Rețeta casei:
Pune la încălzit laptele într-o cratiță și adaugă uleiul, zahărul și sarea. Amestecul trebuie să fie ușor călduț, nu fierbinte.
Într-un bol mare, pune făina și fă o adâncitură în mijloc. Pune drojdia uscată și adaugă puțin lapte călduț. Amestecă ușor și lasă așa timp de 10 minute. Adaugă apoi și restul de lapte și un ou. Amestecă ușor cu o lingură, apoi scoate aluatul pe un blat și frământă-l până devine omogen și elastic. Pune-l înapoi în bol, acoperă cu un prosop și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 1-1,5 ore sau până își dublează volumul.
După dospire, răstoarnă aluatul pe blatul de lucru înfăinat ușor și împarte-l în 4 porții egale. Întinde fiecare porție de aluat în strat subțire, apoi ruleaz-o strâns. Procedează la fel și cu restul aluatului.
Pune fiecare rulou în tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă tava cu un prosop curat și lasă la dospit încă 20 de minute.
După acest timp, unge pâinea cu ou bătut și presară semințe de mac și susan.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 170 grade C, timp de aproximativ 50 de minute, până devine aurie și sună a gol la atingere.
După coacere, scoate pâinea din cuptor și las-o puțin la temperat. Transfer-o apoi pe un grătar de bucătărie și las-o la răcit.
Savurează pâinea pufoasă, fie simplă, fie cu unt, miere sau gem.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.