Painici

de Kadia80 in Piine, 26 Noi 2011 | 6275 vizualizari

 

Perfecte pentru micul dejun cu miere, gem sau nutella.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 pachet de drojdie uscata (7g)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare (10g)
  • 1 lingurita zahar (10g)
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 50g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Din ingredientele date se framanta un aluat fie in masina de paine, fie manual si se lasa la crescut 30-40 de minute.

Se imparte in 8 bucati si se intind intr-o foaie de 1 cm grosime si cam 10 cm diametru.

Se ung cu ou si lapte si se coc in cuptor la 180°C pentru 15-20 de minute (pana se rumenesc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasca